Trædrejning ...

Træ er tradition, et materiale vi gennem generationer er blevet fortrolige med, godt i brug - varmt og smukt.

Fra gammeldags snurretop over lysestager, tallerkener, skåle, fade, til salatsæt i variende størrelser. Søde mus, legetøj, æggebægre, nøddeknækkere og meget andet. Vi kan det hele her på Marielyst og alt udføres i udsøgte materialer og oliebehandles således at samtlige dele kan bruges i dagligdagen. Se nogle produkter her...

Hos os er træ ikke kun begrænset til de mest kendte arter: Bøg, eg, ask, elm og birk - men i hele vor produktion søger vi træets stuktur, glød, forskelligheden og naturligvis holdbarheden. Derfor lagrer vi gennem mange år mere specielle træsorter som f.eks. kirsebær, nød, guldregn, æble og pære. Alle sammen træsorter, som medvirker til at den færdige vare er unik og anderledes. Træets åretegning gør brugsgenstanden til et kunststykke man gerne lader stå fremme.

På Marielyst er det Niels Peter, der står for den kreative process med at producere disse flotte træting og nedenfor ses forskellige produkter samt et lille glimt af fremgangmåden hvorpå tingene bliver lavet. Se meget mere og stil al verdens spørgsmål, når du kommer og besøger os.


Herover er Niels Peter igang med at producere en snurretop på drejebænken, der dagligt bruges til at fremstille brugsting på. Trædrejning kræver stor tålmodighed og omhu - hvilket gør alle produkterne helt unikke. Alle de hjemmelavede brugsting fra Marielyst kan købes når man er på besøg - de er udstillet i kaffestuen.


Lidt tættere på processen...


Her ses en del af trælaget - med de mange forskellige træsorter stillet op på lange rækker. Dette er kun en del af lageret, der sammenlagt rummer flere ton træ, klar til brug! Skulle du derfor have lyst til at give os en specialopgave som f.eks. mindre reparationsarbejder, så hold dig ikke tilbage - nye opgaver er særdeles velkomne!


Mere trælager, i dette hjørne af det store lager skæres træet op til lige netop det formål det tiltænkes.

Tilbage ...